viernes, 1 de junio de 2007

L'última sessió

El dia 25 de maig va sortir a la venda el llibre Marilyn Monroe. La última sesión de l'editorial Electa, però no he volgut referenciar-ho abans perquè tot just una setmana després, és a dir, avui, és l'aniversari del naixement de l'actiu. Per tant, i aprofitant l'efemèrides, us presento aquest llibre que conté les últimes fotografies que li van fer al mite, ja que tot just un dies després va morir.

El 1962 el fotògraf Bern Stern i la revista Vogue van solicitar una sessió de fotografies a l'estrella sense cap il·lusió de que acceptés, però quina va ser la sopresa quan ella ho va fer i no va posar impediments quan el fotògraf li va proposar una sessió pura, sense roba i sense maquillatge.


- Entenc. És un treball creatiu, oi? -digué Marilyn amb ironia.


L'artista Bern Stern va fer més de 2500 fotografies durant un parell o tres de dies a una suite del prestigiós hotel Bel-Air de Los Angeles. Marilyn només va demanar que no sortís la cicatriu a base de queloides que li havia deixat una recent operació de vesícula.

Finalment la revista, que va sortir publicada pocs dies després de la mort de Marilyn, només es va atrevir a publicar dues fotografies de l'actriu amb un vestit negre. La resta van restar guardades pel fotògraf fins ara que surten publicades.


STERN, Bern. Marilyn Monroe. La última sesión. Madrid: Electa, 2007. 128 páginas. 84-8156-431-1.

4 comentarios:

bravecoast dijo...

os reireis de mi, pero para mi la mejor foto es la última, y es donde la veo más bella.
una pena su muerte. aunque una Monroe de ochenta años se me hace inconcebible...

ChetoCheta dijo...

Me encanta Marylin Monroe o Norma Jean y esta guapísima en todas la fotos pero eso de que no va maquillada...lleva hasta pestañas postizas, tan de moda en aquella época!

Miguel dijo...

algunas de esas fotos también salen en el último suplemento de El País [EPS] (que por cierto me he agenciado de mi biblio y ya lo tengo en un cajoncito en mi casa...)

Anónimo dijo...

Pues muy mal Miguel.
La biblio es de todos, no??
Porquè no vas al bar donde cada dia te tomas el cafetito, y lo pides?
Seguro que te lo dan, y no perjudicas al resto de gente que quiere leer el suplemento en la biblio.