domingo, 22 de julio de 2007

Maika Makovski

Divendres aconsellada per la meva germaneta Esther, vaig anar al concert de Maika Makovski a la sala Sidecar de Barcelona. Abans de res, una miqueta d'història que sempre va bé:

El que avui és el Sidecar fou abans una barra americana. Quan atracava la 6ª flota de la US Army, llogaven tota la sala i l'omplien de noies alegres, les millors de la ciutat. Els mariners copaven la pista de ball mentre els oficials s'atrinxeraven en el que ara son els camerins. Els experts en vibracions i magnetisme sincrètic afirmen que l'eco d'aquell canalleig encara reverbera entre aquestes parets.
Benvinguts a Sidecar. L'escena musical de Barcelona és una moto a la que estem indisolublement lligats.

No coneixia a l'artista, però venint el consell d'on venia no podia ser dolenta. I efectivament, va ser un concert gaudit profundament. Al tornar vaig buscar informació sobre la cantant i és prou coneguda en els ambients rockeros independents. Amb només 15 anys ja guanyava concursos de cantautors, i ara que en té 9 més ja té dos discos al mercat amb unes crítiques excel·lents.

La seva música és profundament rockera i punk, la filla de la PJ Harvey i en Neil Young i quan es posa més dolça les seves balades són familiars a les de la Joni Mitchell. Boníssima. Si teniu oportunitat de veure-la en directe, no us la perdeu.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Efectivament, el concert va estar molt be, llàstima que l'Esther no es va enterar de gairebé res com a conseqüència de la "coca-cola" que va pendre. A la foto ja es veu quina cara fa, i com subjecta el famós refresc de cola (sense res més esclar...).
A més anava dient coses com: "a mi ningu m'ha de dir el que puc veure", i també el conegut "jo controlo".

bravecoast dijo...

Seguro que la Esther llevaba la petaca bien surtida de cazalla para combinarla con la cola, menuda.
IRIS por qué no subes las fotos del ataque del robot???

Anónimo dijo...

Gràcies sister per dir que vaig si que et va recomanar el concert, però cal aclarir que en realitat va ser en rubén, perquè sinó jo als meus 27 anys geriàtrics m'hagués passat el divendres a la nit a casa mirant una peli o jo què sé, patètic, ho sé. I tu Oriol, per què dius aquestes mentides de mi aquí i no m'ho dius a la cara? Tots sabem quin nom tenen les persones com tu i és GALLINA. Un dia d'aquests pondràs un ou...

bravecoast dijo...

"yo controlo"
... cuanto mal han hecho estas palabras a la humanidad :D

Anónimo dijo...

Ei que l'Esther no anava borratxa ni res. Pobres, ella i jo, som yayitas i ja no ens aguantem els pets... Jo vaig estar a punt de demanar-me un suc de pinya i vaig flipar quan vaig veure que no treien cadires per seure... aii... que mayor soy, sr.rubito (gracias por tu e-mail!)

Anónimo dijo...

El Sidecar es un clásico!
No tengo el honor de conocer a esta señora, pero a ver si escucho algo que ya veo que merece la pena!
Besotes!