domingo, 1 de julio de 2007

Frederick

Nou mes, nova mascota.

Frederick, ratolí, dominat per la melangia, que mentre els seus companys ratolins busquen menjar i provisions per passar l'hivern, ell resta pensatiu. Els seus amics li pregunten què fa mentre ells treballen i ell respon que està recollint paraules, pensaments i colors. Els altres ratolins se'l miren estranyats, però el deixen estar.
Quan arriba l'hivern, tots els ratolins es refugien a una cova i llavors pregunten a en Frederick què se n'ha fet de les provisions que ell va recollir. I en Frederick recita un poema farcit de paraules, colors i rajos de sol que va estar recollint.

El final del conte és boníssim:

Quan en Frederick hagué acabat, tots van aplaudir.
"Però, Frederick", li van dir. "Tu ets un poeta!"
En Frederick es va posar vermell, va fer una reverència i tímidament va dir:
"Ja ho sé."

Aquesta obra és una reinterpretació de la faula "La cigarra y la hormiga", però amb un gir força interessant i és que així com la cigarra és una egoista i no col·labora ni treballa, en Frederick desenvolupa una feina a la seva manera, la seva feina, l'art. Per a mi, Leo Lionni vol trasmetre un sentit positiu a la llibertat individual, treure ferro a ser el que cadascú vulgui sense por a les opinions dels altres. En resum, un llibre preciós, recomenable al 100% per a lectors de totes les edats.

3 comentarios:

bravecoast dijo...

La cigarra es la típica hippie muerta de hambre, roja, comunista, antisistema y como posiblemente homosexual (es LA cigarra y siempre la ponen como un tio), y por ello tiene el fin que se merecería de no ser que los Gulags desaparecieron hace tiempo.
Larga vida a la hormiga obrera, católica y nacionalsindicalista!

bravecoast dijo...

y el ratón este al paredon, como Lorca mwahaha

Cheto Cheta dijo...

Hola Iris!
Oye ayer estuvimos en Calafell y le dimos los libros al Guille. Le han encantado, sobretodo el de informática porque dice que quiere hacer las cosas que hace el Gabri con el ordenador, ayer ya estuvimos escribiendo un poco en uno de los libros y practicamos con la plantilla del teclado de ordenador.
Fíjate si le gustaron que hasta se enfurruñó cuando nos tuvimos que ir y ya no pudimos hacer nada más!
Muchas gracias por los libros!