martes, 12 de junio de 2007

Els cotxes de Tintín

Diumenge a la tarda, i gràcies a unes invitacions que em va proporcionar el meu cunyat, vaig poder veure l'exposició Els cotxes de Tintín al Saló de l'Automòbil de Barcelona. L'exposició mostra setze vehicles clàssics que apareixen dibuixats amb extrema fidelitat als còmics de Tintín. L'exposició restarà oberta fins el 17 de juny.

Fins a 79 vehicles apareixen fidelment reproduits als àlbums de Tintín. Tot i això, Hergé va ser bastant selectiu a l'hora de reflexar les seves apetències automovilístiques a les vinyetes del reporter belga. Tant al llibre Tintín, Hergé y los coches com a Dossier Tintin de Frederic Soumois, s'estableixen dues tipologies de vehicles segons la funció per als que són utilitzats: per a l'aventura, seguint pistes i viatjar; i per a passejar.

Les dots d'observació d'Hergé van permetres uns retrats dels vehicles quasi perfectes, amb tot de detalls inclosos. També va ajudar a crear aquests reflexos tan fidels el fet que l'autor col·laborés com a il·lustrador per a una de les publicacions de Ford, i a la gran afició que tenia pels cotxes.

Bugatti 52 "Baby"

Peugeot 403, a Les joies de la Castafiore

Lancia Aurelia B20, a L'assumpte Tornassol

Amilcar CGS, a Tintín al País dels Soviets

Llàstima que els organitzadors de l'exposició no pensesin en fer un tríptic explicatiu, com a qualsevol exposició, amb les fotografies i vinyetes dels vehicles i el nom del model. Vaig fer altres fotografies, però no recordo ni el models del cotxes ni el títol de l'àlbum on apareixen.

1 comentario:

bravecoast dijo...

hergé tenía predilección por los vehiculos, ya fueran autos, trenes, barcos o aviones. Los dibujaba con un realismo pasmoso.
Incluso llegó a crear (con ayuda de cientificos claro) el famoso cohete lunar que ya es un icóno. Quién no ha copiado el cohete cuando hacía una pintura del espacio de niños??