martes, 5 de junio de 2007

Dia Mundial del Medi Ambient

Ara tothom parla del medi ambient. Hem de mirar de no malbaratar l'aigua ni l'energia, fer un bon ús dels automòbils, reciclar, menjar de manera ecològica i ser realistes. Vaja que si tenim fills els portarem a un món que quedarà negat pel gel que es fongui dels pols, on no s'hi podrà respirar i quan es faci de dia el sol et cremarà la pell com si algun nen entremaliat gegant estigués jugant amb una lupa com si fòssim petites formigues. Quina cara deuen posar aquells activistes mediambientals dels 60 i 70? Abans eren bojos, quasi terroristes, i ara l'Al Gore és el que llidera el seu moviment per tot el món... Pobres.


Ahir a la Plaça Reial van inaugurar una performance de l'artista HA Schult, Trash People, que consisteix en un quasi exèrcit de 300 figures humanes fetes amb material recollit de la brossa. Fins dissabte teniu temps de passar-vos-hi i veure-les. Certament està de moda el medi ambient. Cada dos per tres s'esdevé una iniciativa d'aquestes però de què serveix que nosaltres reciclem, estalviem energia i viatgem en transport públic si després el nostre país signa el Tractat de Kyoto per no cumplir-lo. Em sembla més coherent la postura dels Estats Units. No el signen perquè saben que no el compliran. És ben cert que les revolucions les engega el poble.


Les dues fotografies i la il·lustració han estat extretes de http://www.diarioadn.com

I per últim la presentació de la nova campanya per a la millora ambiental de les platges de Barcelona. Com l'any passat l'Ajuntament es nodreix de l'estètica còmic per mirar de mantenir les platges netes. Encara recordo els simpàtics globus de diàleg clavats a la sorra... Us adjunto la imatge de La protectora de la arena, però podeu veure els altres tres súper herois a La cárcel de papel.


2 comentarios:

ChetoCheta dijo...

A mí la peli del Al Gore me impactó mucho, la de Una verdad Incómoda, yo intento hacer las cosas bien pero cuendo veo a los de BCNeta recoger los containers de reciclaje y vaciarlos en el mismo camión que el de la basura normal me desanimo...
Lo máximo que hago actualmente es ahorrar mucha agua e intentar no consumir electricidad a lo tonto, ah si y tenemos coche diesel! Creo que hoy en día esto del reciclaje es un negocio, pocas cosas son verdad...

bravecoast dijo...

no he visto la película pero se que Al Gore se ha ganado el príncipe de Asturias.
Yo no es que me exceda en este tema, simplemente reciclo la basura y tal, porque no cuesta nada. Pero me da mucha rabia que se busque tanto la implicación del ciudadano, que es cierto que podemos hacer mucho, pero luego las grandes compañías y potencias mundiales se lo pasen por el forro, cuando ellos provocan cinco veces más contaminación que nosotros. que bien.