martes, 6 de febrero de 2007

Sota l'aigua


natació [...] 2 ESPORT Conjunt d'activitats esportives relacionades amb la natació. Com a competició consisteix a fer un recorregut, en una estona com més petita millor, entre dos punts dins aigües obertes o bé d'una distància determinada dins d'una piscina, utilitzant els quatre estils reconeguts oficialment: crol o lliure, esquena, braça i papallona. [...] A part les notícies esparses d'antigues competicions a l'aigua, en el món antic, hom pot esmentar, per exemple, les competicions entre escolars organitzades al Japó al s. XVII. El 1822 lord Byron travessà els Dardanels. Poc després el capità Webb fou el primer que travessà la Mànega, amb un temps de vint-i-una hores i quaranta-cinc minuts. [...] Fins l'any 1896 no fou inclòs dins el programa olímpic en la categoria masculina i fins el 1912 en la categoria femenina; actualment és el segon esport olímpic.

Extret de l'Enciclopèdia Catalana.

Per a mi la natació no és competició ni estil. Gràcies a moltes classes extraescolars no tinc estil "perrito", però no van aconseguir que obtingués velocitat i gràcia. Senzillament nedo. Tots els matins a les 7.45, com a molt tard, sóc a l'aigua calenteta de la piscina del poliesportiu Perill. Depenent del dia nedo entre 1 hora i 1 hora 30 minuts i procuro fer més piscines que el dia anterior. Gaudint de l'aigua. I em remeto al post Foo Foo FooTinnnnG del Fadeto per dir que molts matins preferiria quedar-me al llit, on s'hi està ben calentet, i que fa molta mandra, però quan surto de la piscina agraeixo haver-me llevat perquè em sento millor. No sé si serà el fet de quedar-me sota l'aigua, però sembla que totes les preocupacions i ansietats es queden enrera. Només cal que segueixi nedant o que enfonsi el cap i vegi la munió de cames que es mouen com si anessin soles i no estiguessin lligades a cap cos, i em peti de riure jo sola i m'entri tot d'aigua i bombolles a la boca. I a sobre diuen que va bé per al cor i per no tenir mal d'esquena... quin chollo, on s'ha de signar?

1 comentario:

bravecoast dijo...

por un momento pense que la de la foto eras tu :D
pues que quieres que te diga, nadar para mi es algo muy especial... pero en el mar! la piscina bueno, esta bien pero no es lo mismo jaja. en el mar en cambio me siento uno con el agua, el sol calienta mi cuerpo salado, las olas me arrastran y arremeten contra mi, hay ese olor a placton, los sonidos del rompeolas y las gaviotas suenan felices.
para mi esto es nada, y te sientes asi de bien cuando te hundes en el agua de la piscina, bajo el mar, con el sol siendo una bola naranja en la superficie, ese sonido lento y pesado de las helices de los barcos, y te parece que estas en nirvana.