jueves, 30 de noviembre de 2006

CANAL, Eulàlia. Un petó de mandarina.


CANAL, Eulàlia. Un petó de mandarina. Barcelona: Barcanova, 2006. 136 p. ISBN 84-489-1960-2.

La sinopsi del llibre diu així: "El Tavi s'enamora de la Vanina el primer dia que la veu asseguda a la classe. Ella ha arribat d'un país llunyà, envoltada de misteris. El Tavi no tindrà el camí gens fàcil: cada vegada que es vol acostar a la Vanina, el Ricky i els seus col·legues li barren el pas. Això l'ajuda a descobrir que hi ha una pila de coses que d'ell mateix que no sabia, i que, quan s'ho proposa, pot arribar lluny".

Ahir a la nit em vaig acabar el llibre i quan el vaig tancar em vaig quedar amb aquella sensació tant gustosa d'haver tingut el plaer de realitzar una bona lectura. Assaborir totes les paraules, les metàfores...Trobo que aquest llibre és deliciós. Ens conta com els nens també es poden enamorar i allotjar dins la seva ànima sentiments purs i poderosos sense que per això la narració hagi de ser queca i cursi. El pobre Tavi, el protagonista masculí, s'enamora bojament de la Vanina quan la veu a classe i li voleien els cabells. Durant les 136 pàgines de la història assistim a les desesperacions d'en Tavi que s'hi vol apropar un fer-li un petó de mandarina, com els llavis de la Vanina.
Us recomano la lectura d'aquest llibre si us heu enamorat de grans i encara més si heu viscut l'amor quan éreu petits i el desconcert d'aquest sentiment encara és més potent.
Una delícia, vaja.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

yo con estos libros lo paso muy mal, sobretodo si luego las cosas no salen bien. aun recuerdo de uno que lei en el colegio, de un chaval aleman que se enamoraba de una polaca, y luego la niña se tenia que irse otra vez... joder, me pone triste estas cosas.

Anónimo dijo...

esta muy bien echo lo que pasa es
que estos tipos de cuentos no me gustan mucho siempre hablando de amores!

Anónimo dijo...

Hola aquest llibre esta molt bé me le llegit dues vegades a l'escola i es maquisim

Anónimo dijo...

Es el mejor libro que existe en el mundo me ha canviado la vida,no se porque parami es mucho mas especial que los otros me leeria 1.000 veces i no me cansaria , te hace sentir diferente feliz,.....i no penseis que me lo invento,no!!!!Esque no se como explicar lo mucho que quiero a este libo aunque ahora yo ya no lo tenco se lo he regalado a una de las personas que mas quiero....(L).

Anónimo dijo...

des de aquell dia en que em van regalar el llibre yo pensaba que buahh mel lleguire perque mira i cuan el baig lleguir del tot baig pensar si no agues obert el llibre que auria pasat pero weno m'ha agradat molt i mes per una questió en especial es molt especial el llibre

by: ?

Irisibula dijo...

qué bonito cuando un libro gusta tanto!!!