jueves, 22 de marzo de 2007

Marcy Rudo al Club de Lectura

La nena nova tracta d'una noia que es veu obligada a canviar cada dos per tres d'escola degut i que per adaptar-se als nous companys explica històries sobre els seus pares i la seva vida que semblen tretes d'una pel·lícula. Això farà que molts dels alumnes la preguin per una mentidera i li facin la vida impossible.

Aquest és un llibre per a nens realista que no cau en les trampes dels dietaris, ni en les autoajudes, ni en el realisme i existencialisme barat que abunden en els resultats editorials dedicats per als més petits.
La trama narrativa està molt ben dosificada entre els diferents capítols i com diuen els alumnes que venen al club de lectura "acabes un capítol i vols llegir el següent". L'escriptura i el vocabulari són àgils, però amb petits obstacles per a que els lectors es motivin pel descobriment de la llengua i el seu significat; els personatges estan molt ben definits i és fàcil que els nens s'identifiquin amb un o més així com amb la situació que relata, ja que tots hem sigut nous o hem tingut alumnes nous a la classe.

La nena nova és un molt bon llibre per parlar i reflexionar sobre les relacions infantils.

Doncs l'autora del llibre, Marcy Rudo, va assistir el dimecres a la sessió mensual del Club de Lectura de l'Escola. Amb els alumnes vam poder preguntar-li què va motivar-la per escriure la història, si s'havia basat en la seva vida, els nens van fer-li una crítica constructiva del seu llibre que va resultar molt bona, i que com que els nens són molt indiscrets també van preguntar-li sobre la seva vida i quin era el millor lloc per menjar-se una hamburguesa a Nova York (ciutat de naixement de l'autora).

Va ser una xerrada molt divertida i enriquidora, que va finalitzar amb la signatura dels llibres i amb una foto de família. Moltes gràcies, Marcy!

Para ver las fotos: http://www.betania-patmos.org


1 comentario:

bravecoast dijo...

que simpatica la señora no? menudo nivel que teneis, en la betania, se notan los millones xDDD