viernes, 10 de agosto de 2007

Praga (I): Visió general

Praga és la capital de la República Txeca amb una extensió de 496 km2 i un 1.200.000 habitants. Els seus orígens es remonten a l'any de la fundació del Castell de Praga (870), tot i que en el seu territori ja hi havia assentaments humans durant el Neolític.

Vista general del riu Moldava i els seus ponts

Praga està situada al centre d'Europa i és accessible des d'altres metròpolis europees. Viena es troba a 300 km, Bratislava a 320 km, Berlín a 350 km, Budapest a 550 km, Varsòvia a 630 km i Copenhague a 750 km.

El barri vell de la ciutat és des de 1992 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Catedral de Sant Guiu (Katedrála St. Vita)

La Catedral de Sant Guiu és la major esglèsia gòtica del país. Tras la defunció de l'arquitecte Matías de Arras (1352) el jove Petr Parlér va reprendre les obres i va experimentar amb noves tècniques d'articulació de bòvedes. La catedral gòtica actual és la tercera esglèsia que existeix al mateix lloc -originalment hi havia una plaça romànica i després una basílica de tres naus. La construcció de la catedral va durar quasi 600 anys i l'any 1929 el temple va ser solemnement consagrat.

"Casa que balla" de Frank Gehry

Dancing House és un polèmic edifici d'estil deconstructivista construit per Frank Gehry l'any 1997. Per la seva semblança amb una parella de ballarins també se'l coneix com a Ginger and Fred. Tot i la diferència d'estil arquitectònic pel barri on es troba, jo crec que s'integra perfectament amb el seu entorn. A la setena planta es pot menjar al restaurant La perle de Prague on impressionen les vistes del riu, el castell i la muntanya de Petrin.

Museu Nacional (Narodní Muzeum)

Fundat el 1918 gràcies a l'impuls de nacionalistes txecs, el museu encarna la revolució nacionalista. Al voltant d'un sumptuós vestíbul, preciosos documents medievals, colecció de minerals, pedres i meteorits (txecs) i una secció zoologia i paleologia. És un edifici preciós i que val la pena visitar sobretot si hi aneu el dia que és gratuït.

Torre de la Televisió (Televizní Vez)

Torre futurista (1985-1992) que domina la ciutat des dels seus 216 metres. Insòlites les escultures de bebès sense cara (instalades en 2001 per D. Cerný) pugen i baixen de la torre. Notables vistes des de la seva plataforma.

Tramvia

El transport públic a Praga està format bàsicament per les seves línies de tramvies que recorren tot el centre històric i la perifèria de la ciutat. Juntament amb les tres línies de metro i l'autobús tothom és pot arribar a tot arreú. Un altre punt a favor: és baratíssim i molt puntual.

2 comentarios:

bravecoast dijo...

que bien que hayas vuelto, y los de italia tambien, solo falta la estherita. :)

Un chat botté dijo...

Ostres, quina enveja pequeña saltamontes... després dius que no té glamour fer el turista.
he flipat amb l'edifici deconstruït sobretot perquè dius que era del 97... jo vaig estar a Praga al 99 i no vaig visitar-lo ni veure'l ni sabia que existia... quin desastre! devia portar una guia de la biblioteca de l'any de la maria castanya.
àpali salut